Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 opakowanie
ziemniaki 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
sól do smaku
pieprz mielony do smaku
śmietana 18 proc 1 szklanka
mąka pszenna 1-2 łyżki
chrzan 1 łyżka
karp 5 głowy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Kroki postępowania

1
Umyte i oczyszczone głowy karpia wkładamy do garnka, włoszczyznę i ziemniaki obieramy i razem z liściem laurowym i zielem angielskim, dodajemy do ryby. Całość zalewamy wodą, zagotowujemy i gotujemy aż wszystko będzie miękkie na malutkim ogniu.Po ugotowaniu przecedzamy wywar.
Krok 1 - Zupa rybna foto
2
Śmietanę mieszamy z chrzanem i mąką, a następnie łączymy z wywarem, zagotowujemy, i doprawiamy do smaku.
Krok 2 - Zupa rybna foto
3
Podajemy z marchwią i ziemniakami ugotowanymi w wywarze pokrojonymi w kawałki.
Krok 3 - Zupa rybna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak