Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rybne resztki
rosół
śmietana
krewetki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Gdy zostają mi resztki z ryb robię z nich zupę rybną. Np. wczoraj upiekłam w piekarniku pstrąga, wszystkie ości, skóry i głowy które zostały zalałam rosołem i zagotowałam. Oczywiście wywar po ugotowaniu przecedziłam, żeby nie było ości Wkroiłam warzywa z rosołu-marchew, seler-doprawiłam troszkę śmietaną oraz koperkiem. Krewetki kupuję rzadko, tylko gdy jest promocja, zamrażam i w takich momentach wyciągam i mam do zupy rybnej. Polecam szczerze takie zagospodarowanie odpadków po rybach :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 02.06.2013 10:59
aromatyczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak