Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
dorsz 1 filet
por 1/2 sztuka
koperek 1 pęczek
sól
pieprz
kasza jęczmienna 1/2 drobna

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Kroki postępowania

1
Fileta z dorsza kroimy na pól i gotujemy. Włoszczyznę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru rybnego i gotujemy. Następnie dodajemy oczyszczony i drobno pokrojony por. Całość gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Zupa rybna foto
2
Wyjmujemy rybę i rozdrabniamy. Przekładamy ją z powrotem do zupy.
Krok 2 - Zupa rybna foto
3
Pod koniec dodajemy kaszę jęczmienną i gotujemy jeszcze około 10 minut. Zupę podajemy z posiekanym koperkiem, doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Zupa rybna foto
4
Podajemy, smacznego!
Krok 4 - Zupa rybna foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlenka.S 16.03.2013 20:34
mniam wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak