Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2 szt
woda 6-7 szklanek
marchewka 1
cebula biała 1
seler kawałek
sól
pietruszka zielona do posypania
ziele angielskie 4 ziarenka
cytryna
por (biała część)
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna

Marchewkę obierać, pokroić na małe kawałki, paski. Cebulę obrać, pokroić na ćwiartki. Selera i pora umyć i też pokroić na paski. Włoszczyznę włożyć do garnka z wodą. Posolić i gotować przez około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać białe wino, ziele angielskie i liść laurowy. Filety dowolnej ryby umyć i pokroić na malutkie kawałki. Wrzucić do wywaru i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, aż ryba będzie ugotowana. Pod koniec dodać pare kropel cytryny, popieprzyć i doprawić solą. Posypać świeżo pokrojoną zieloną pietruszką.
Smaczności

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 13.02.2014 13:19
ja też rzadko robię z tego samego powodu ;)
Anna169Hosz 13.02.2014 11:36
Rzadko robię zupy rybne, bo rodzinka nie przepada - chętnie wprosiłabym się do kogoś na taką zupę :)
Dorian 28.08.2012 08:07
musze wyprobowac
Misiakova 29.05.2012 07:53
pycha
jasiek 13.03.2012 21:41
muszę wypróbować
jola1508 25.02.2012 20:28
ale bym takiej zjadła..
jola1508 25.02.2012 20:28
ale bym takiej zjadła..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak