Zupa rybna

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    70 dag
  • pomidory

    40 dag
  • ziemniaki

    30 dag
  • marchewka

    2 szt
  • por

    2 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło

    5 dag
  • cytryna

    1 szt
  • grejpfrut

    1 szt
  • groszek zielony

    1/2 puszki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety oczyścić, skropić sokiem z cytryny i grejpfruta i marynować przez dwie godziny. Następnie filety natrzeć roztartym czosnkiem z solą, pieprzem, pokroić na kawałki, zalać 1 ½ litrem wody i gotować około 10 minut. Marchew, pory, pomidory pokroić i udusić na maśle pod przykryciem do miękkości. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i razem z groszkiem dodać do zupy, gotować przez 20 minut. Po czym dodać uduszone warzywa. Cebulę pokroić, zeszklić na maśle i połączyć z zupą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 24.11.2015 21:08
Lubię zupę rybną .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat