Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rybna

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety rybne 70 dag
pomidory 40 dag
ziemniaki 30 dag
marchewka 2 szt
por 2 szt
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
masło 5 dag
cytryna 1 szt
grejpfrut 1 szt
groszek zielony 1/2 puszki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rybna

Filety oczyścić, skropić sokiem z cytryny i grejpfruta i marynować przez dwie godziny. Następnie filety natrzeć roztartym czosnkiem z solą, pieprzem, pokroić na kawałki, zalać 1 ½ litrem wody i gotować około 10 minut. Marchew, pory, pomidory pokroić i udusić na maśle pod przykryciem do miękkości. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i razem z groszkiem dodać do zupy, gotować przez 20 minut. Po czym dodać uduszone warzywa. Cebulę pokroić, zeszklić na maśle i połączyć z zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 24.11.2015 21:08
Lubię zupę rybną .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak