Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rumfordzka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 1 i 1/2 szkl
marchewki 2
pietruszka
seler korzeniowy mały
por (biała część)
ryż 50 g
ziemniaki 4 szt
słonina wędzona 500 g
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rumfordzka

Groch (wcześniej namoczony) gotujemy i miksujemy. Jarzyny gotujemy (1 l wody) oddzielnie (z dodatkiem soli i cukru) ,następnie kroimy w kostkę i razem z wywarem dodajemy do zmiksowanego grochu. Dodajemy ryż i ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotujemy do miękkości. Słoninę kroimy w plasterki i smażymy na suchej patelni. Dodajemy do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 21.12.2014 20:52
ciekawy przepis
Klausia 21.12.2014 20:31
ciekawy przepis :)
Iwusia 21.12.2014 19:02
ciekawa propozycja zupki
dollce 21.12.2014 16:21
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak