Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa różowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 200 g
ziemniaki
marchew
pietruszka
seler
por
burak
fasola
cukinia
sól do smaku
pieprz
śmietana 18 proc 300 g
woda 3 l
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa różowa

Gotujemy wywar na żeberkach z liściem laurowym i zielem angielskim, następnie wrzucamy pokrojone w kostkę buraczki (nie podawałam ilości warzyw ponieważ każdy lubi wg uznania zupę gęstszą lub rzadszą. Kolor zupy również zależy od dodanej ilości buraczków im więcej tym bardziej różowa. Gotujemy ok 15 minut i wrzucamy kolejno pokrojone w kostkę marchewkę, pietruszkę, selera, fasolkę i ziemniaki, gotujemy jakieś 10 minut. Na koniec dodajemy pokrojoną w kostkę cukinię i w plasterki pora. Kiedy wszystkie warzywa będą miały już odpowiednią miękkość odlewamy trochę wywaru łączymy go ze śmietaną i wlewamy do zupy, doprowadzamy ponownie do wrzenia. Doprawiamy solą, pieprzem i wrzucamy posiekaną natkę pietruszki. Smacznego :B

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.03.2014 10:24
zupa ciekawa, tylko napisz następnym razem proporcję składników bo niestety przepis przez to jest mało przydatny :)
jasiek 16.09.2013 13:31
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak