zupa rozmarynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • piwa

    1i 1/2szkl
  • żółtko jajek

    3
  • cukru

    5dag
  • świeżego rozmarynu

    5 galazek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w emaliowanym rondlu zagotować piwo z rozmarynem i zdjac z ognia ,do smietany dodac kilka lyzek goracego piwa i wlać do garnka z pozostałym piwem.żółtka ubić z cukrem i rozprowadzić je paroma lyzkami piwa ze smietana a potem dodac do garnka z zupą.wyjąć rozmaryn.zupe mozna podgrzac ale ne wolno jej zagotowac na dno kazdego talerza wsypać nieco pokruszonego twrogu i zalać gorącą zupą .podawac z ulubionymi ziolami i parmezanem :)ale to zupa tyko dla dorosłych:) he he

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
grazia1 01.07.2011 19:22
i ciekawa bardzo spróbuję
Robert10 24.04.2011 09:55
oryginalna ta zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat