Zupa rozgrzewająca na zimę

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/3 kuli
  • por

    1 sztuka
  • brokuł

    garść
  • kalafior

    garść
  • kasza jęczmienna

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa kroimy w kostkę. Wrzucamy wszystko razem do garnka i zalewamy wodą i wstawiamy na mały ogień razem z kaszą. Dodajemy 2 ząbki czosnku drobno posiekane. Po ugotowaniu dodać 2 łyżki oliwy z oliwek. Doprawiamy ziołami wedle uznania. Ja dodaję ziół prowansalskich. Ten wywar warzywny z kaszą bardzo dobrze rozgrzewa i syci.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 06.12.2011 13:55
też tak robie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat