Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rozgrzewająca na mięsie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
woda 1 1/2 litra
grzyby suszone 1/3 szklanki
ziemniaki 5 szt.
włoszczyzna 1 pęczek bez kapusty
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
ziele angielskie kilka ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rozgrzewająca na mięsie

Wykonanie:
Grzyby umyć, namoczyć i odstawić. Mięso opłukać, pokroić na większe kawałki, zalać osoloną wodą , wrzucić namoczone z wywarem grzyby i gotować na wolnym ogniu z ziołami. Warzywa umyć, pokroić i wrzucić do gotującej się zupy razem z pokrojonymi ziemniakami. Ugotować do miękkości, doprawić obficie pieprzem ziołowym i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 05.11.2014 00:36
takie zupy lubię
agnieszka214 04.11.2014 19:57
bardzo smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak