Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rosyjska „Szezi”

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
grzyby suszone 5 szt
cebula biała 2 szt
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
pieprz 6 ziaren
włoszczyzna 1 pęczek
śmietana 150 gram
sól do smaku do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rosyjska „Szezi”

Sposób przygotowania:
Cebulę posiekać, przesmażyć na 1 łyżce masła, dodać kapustę i smażyć. Grzyby ugotować z włoszczyzną lub na kostkach, dodać do kapusty i ugotować na wolnym ogniu. Pod koniec zaciągnąć zasmażką zrobioną z mąki i z reszty masła, rozprowadzić gorącym bulionem z kapusty, zagotować i doprawić solą i pieprzem. Całość zaprawić śmietaną i podawać z pieczywem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 18.07.2014 08:34
Takiej nie znałam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak