Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa rosołowo-mlekowa z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół 1 szklanka
mleko 0,5 szklanki
grzanki 1 garść
szczypior
natka pietruszki
żółty ser starty 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa rosołowo-mlekowa z grzankami

Do małego szerokiego garnka wlałam szklankę rosołu. Doprowadziłam do wrzenia. Następnie wlałam szklankę mleka oraz wsypałam starty ser żółty. Przemieszałam. Zagotowałam ponownie ciągle mieszając aż ser się rozpuścił. Na koniec wrzuciłam gotowe kupne grzanki i posiekany szczypior. Wlałam do kubka odpowiednią porcję. Całość ozdobiłam natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak