Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa (pyszny krem) pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wody 2 l
cebula 1
masło do smażenia cebuli
marchewki 2
pietruszka 1
pieczarek 500 g
masło do smażenia pieczarek
majeranek
sól
pieprz
śmietana do zupy
natka pietruszki
serek topiony grzybowy 1
zupa grzybowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa (pyszny krem) pieczarkowa

Wodę zagotować z bulionami.

Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości masła. Marchewkę i pietruszkę pokroić i wraz z cebulą dodać do bulionu. Gotować do miękkości marchewki.

Pieczarki pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości masła. Przyprawić majerankiem. Dodać do zupy. Całość doprawić solą i pieprzem oraz dodać zupę w proszku i serek topiony, a następnie zmiksować blenderem. Dodać śmietanę i natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysiek3 27.01.2013 19:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak