Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pstrągowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 1 kg
cebula biała 4 szt
czosnek 3 ząbki
tłuszcz 2 łyżki
papryka czerwona 1 szt.
pomidory 4 szt.
groszek zielony 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
Cynamon mielony Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pstrągowa

Wykonanie:
Ryby umyć i starannie sprawić. Następnie zalać dwoma litrami zimnej wody, dodać 2 pokrojone cebule, czosnek, listek laurowy i gotować przez 10 minut. Wywar przecedzić, z ryb zdjąć skórki i oczyścić z ości. Dwie cebule pokroić w cienkie plastry razem z pomidorami i rozgotować na tłuszczu, po czym zalać czystym bulionem. Wrzucić do zupy pokrojoną paprykę, przyprawić do smaku i gotować przez 15 minut. Następnie dodać groszek, mięso z ryby, rozlać na talerze i podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak