Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa prawie krem marchewkowo-groszkowa z groszkiem ptysiowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka krojona mrożona 20 dag
groszek mrożony 10
kostka warzywna 1 szt.
pieprz kolorowy do smaku
groszek ptysiowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa prawie krem marchewkowo-groszkowa z groszkiem ptysiowym

Marchewkę i groszek zalać zimną wodą, zagotować dodać 1 kostkę warzywną, gotować 10 minut, zmiksować blenderem, ale niezbyt dokładnie, muszą być widoczne kawałęczki groszku i marchewki, przełozyć do miseczki, posypać pieprzem kolorowym, dodać łyżkę groszku ptysiowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 19.10.2011 17:48
super
ronald88 19.10.2011 17:48
super
Pola2 19.04.2011 17:31
te kolory:)
bejciu24 17.04.2011 16:35
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak