Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa potrójnie pomidorowa z kuskusem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone 1 puszka
pomidory suszone 1 garść
przecier pomidorowy 1/2 litra
skrzydełka kurczaka 1/2 kg
Kucharek przyprawa do potraw
ziele angielskie 3-4 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 2
czosnek 3 ząbki
cukier do smaku
kus-kus
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa potrójnie pomidorowa z kuskusem

Skrzydełka umyć, wrzucić do garnka, dodać liście laurowe, ziele angielskie, kucharka i zalać wszystko zimną wodą - ugotować wywar i odcedzić.
Do wywaru dodać pomidory suszone i pomidory z puszki razem z zalewą, lubczyk, ew. nieco kucharka do smaku - gotować 15 minut pod przykryciem, zmiksować i przecedzić w celu usunięcia skórek z suszonych pomidorów.
Do zupy wlać przecier pomidorowy, doprawić cukrem i wyciśniętym czosnkiem - gotować na malutkim ogniu kilka minut.
Na koniec wsypać kus-kus do gorącej zupy i poczekać kilka minut, aby spęczniał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 12.01.2013 12:52
Polecam wypróbować - w końcu kuskus to ten sam pszenny składnik, co kaszka manna, smakiem przypomina makaron :)
aisza1 10.01.2013 17:22
z kuskusem nigdy nie jadłam
meg1984 09.01.2013 20:08
ciekawie
Anna133 09.01.2013 16:59
zapowiada się ciekawie
Kuchareczka2 09.01.2013 16:27
znakomita zupka
ONY_za_kare 09.01.2013 16:17
pewnie pyszna!
Goya 09.01.2013 16:04
ciekawe
Goya 09.01.2013 16:04
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak