Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa potrójnie grzybowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kość schabowa
włoszczyzna (bez kapusty)
grzyby leśne 20 dkg
pieczarki 10 dkg
grzyby suszone 1 garść
cebula 1 szt
masło 5 dkg
sól i pieprz
makaron 15-20 dkg
śmietana 12% 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa potrójnie grzybowa

Suszone grzyby namoczyć. Kość umyć i zalać wodą, zagotować i zebrać szumowiny. Zmniejszyć gaz, posolić, przykryć. Po 15-20 minutach wrzucić grzyby suszone razem z wodą, w której się moczyły.
Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć. Odstawić. Cebulę zeszklić, dodać odgotowane grzyby, masło, doprawić, smażyć 5-10 minut.
Z wywaru wyjąć kości. Dodać pieczarki, grzyby i makaron. Gotować 10 minut. Śmietanę wymieszać z mąką i 1/2 łyżeczki soli, rozprowadzić chochelką zupy i wlać do garnka. Wymieszać. Zagotować. Doprawić do smaku. Przed podaniem posypać zieloną pietruszką. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 22.03.2015 21:04
Ależ ta zupa musiała być pyszna.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak