Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa potrawkowa

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Zazwyczaj po niedzielnym rosole, poniedziałkowo następują dwa dania. Zupa pomidorowa lub potrawka z kurczaka. Tym razem z tego drugiego dania, postanowiliśmy zrobić zupę. A co!

Składniki:

Składniki:

mięso gotowane 500 gramów
marchew 2 sztuki
masło 82% 1 łyżeczka
groszek konserwowy 1 puszka
rosół drobiowy 1.5 litra
ryż 3 łyżki
śmietana 18% 3 łyżki
mąka 1 łyżka

Porada

W przepisie użyliśmy gotowanego mięsa z kurczaka oraz żołądków drobiowych. Dodatkowo mała puszka groszku konserwowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa potrawkowa

Ugotowane mięso z kurczaka (u nas również żołądki drobiowe), kroimy na kawałki.
Marchew obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na maśle, zalewamy rosołem, gotujemy przez 15 min.
Do rosołu wrzucamy mięso, groszek wraz z zalewą, ryż, gotujemy do jego miękkości. Zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką i odrobiną gorącego rosołu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak