Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowo-koperkowa.

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
marchew 2 duże sztuki
por 1 duża sztuka
śmietana 12% 1 szklanka
mąka pszenna 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
koperek według uznania

Porada

Koperek może być świeży,suszony lub mrożony.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowo-koperkowa.


1.Mięso oczyszczamy,płuczemy i osuszamy,następnie wkładamy je do garnka i zalewamy zimną wodą.Marchewki obieramy,myjemy i kroimy w słupki,następnie wrzucamy je do mięsa i razem gotujemy do miękkości.Gdy marchewki i mięso będą miękkie wywar przecedzamy,a marchewki wrzucamy z powrotem do bulionu.
2.Por oczyszczamy i płuczemy,następnie osuszamy i kroimy w cienkie plasterki.Pokrojony por wrzucamy do wywaru i gotujemy do miękkości.
3.Śmietanę mieszamy z mąką pszenną,wlewamy kilka łyżek gorącego wywaru,mieszamy i wlewamy do zupy,Zupę ze śmietaną chwilę zagotowujemy.Dodajemy koperek według uznania i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 09.10.2015 15:41
Dziękuję:)
gusia1000 08.10.2015 23:37
Pyszna zupa.
Babeczka35 08.10.2015 12:38
Dziękuję:)
w mojej kuchni 08.10.2015 11:53
pyszna taka zupa, mniammmm
Ania84 07.10.2015 22:38
lubię taką pyszna :)
Katarzyna/kate1980 07.10.2015 22:21
bardzo fajna zupka
irenka 07.10.2015 20:33
smaczna zupka
Wafelek2601 07.10.2015 20:16
Bardzo dobra
RenataZ-et 07.10.2015 18:54
świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak