Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowa z lanym ciastem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
por 1/2 sztuki
natka pietruszki 2 łyżki
mąka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa z lanym ciastem

Kroki postępowania

1
Marchew, seler i pietruszkę pokroić w kostkę.
Krok 1 - Zupa porowa z lanym ciastem foto
2
Zalać wodą, dodać kostkę rosołową, liście laurowe i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem.

Krok 2 - Zupa porowa z lanym ciastem foto
3
Pora pokroić, dodać do gotującej się zupy.
Krok 3 - Zupa porowa z lanym ciastem foto
4
Natkę posiekać i również dodać do zupy.
Krok 4 - Zupa porowa z lanym ciastem foto
5
Mąkę wymieszać z jajkiem na rzadkie ciasto, wlać powoli do gotującej się zupy.

Krok 5 - Zupa porowa z lanym ciastem foto
6
Gotować razem kilka minut, doprawić do smaku.
Krok 6 - Zupa porowa z lanym ciastem foto
7
Podawać.
Krok 7 - Zupa porowa z lanym ciastem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 31.12.2016 15:44
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak