Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcje rosołowe
włoszczyzna
por (biała część)
sól, pieprz
szczypiorek
śmietana 12%
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa

Sporządzić wywar mięsno-warzywny.Przecedzić.Por oczyścić pokroić w kawałki.Wrzucić do wywaru.Pogotować ok 10 min.Natępnie ugotowany por zmiksować blenderem.Wrzucić do rosołu Zagęścić małą ilością mąki ze śmietaną.Zagotować.Podawać z dodatkiem szczypiorku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 31.01.2013 13:14
świetna :)
cukiereczek 25.06.2012 07:55
apetyczna
Damian10 11.05.2012 12:30
dobra na wiosnę ;)
maciek7 09.10.2011 15:40
super
gusia1000 18.06.2011 20:48
Dobra.
Karolcia12 14.04.2011 16:45
zupy z pora to jeszcze nie próbowałam
traktorek 20.01.2011 10:50
dla mnie nowość i to ciekawa
Bagatelka
Bagatelka 04.01.2011 15:14
Lubie pora, ale takiej zupki jeszcze nie jałam. Fajny przepis.
PaniMISIOWA 09.12.2010 18:52
apetycznie wygląda
Ewelina45 16.11.2010 10:13
pycha
ALAGOR 27.10.2010 11:24
tego szukalem!
misia53 04.10.2010 19:19
Chyba się skuszę
slomka86 03.10.2010 21:40
Zamierzam jutro zrobić... zobaczymy co wyjdzie :)
alaaa 03.10.2010 19:33
przepis na zupę rewelacja,polecam
pacpaw 30.09.2010 16:41
Bardzo pożywna. Idealna na obiad :o)
Nati 27.09.2010 23:33
mniam
justyna111 26.09.2010 18:19
fajna
Lidia11 26.09.2010 14:54
apetyczna
Jolanta40 21.09.2010 07:06
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak