Zupa porowa

Zupa porowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kromka tostów

    2 sztuki
  • masło

    4 dag
  • por

    50 dag
  • mąka

    2 łyżki
  • bulion

    3/4 litra
  • kremówka

    4 łyżki
  • białe wino

    2-3 łyżki
  • kminek

    1-2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa porowa

Pokrojone w kosteczkę tosty podsmażyć na połowie masła na złoty kolor. Resztę masła rozpuścić w garnku. Dodać pory pokrojone w plasterki i dusić ok. 5 minut. następnie dodać mąkę i smażyć chwilkę. Po chwili podlać bulionem i śmietaną i doprowadzić do wrzenia. Całość zmiksować i na koniec doprawić winem oraz przyprawami. Rozlać do talerzy i posypać kminkiem oraz grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

pacpaw 19.01.2014 20:38
taki smak by mi pasował

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat