Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 2 sztuki
włoszczyzna 1 pęczek
śmietana 2 łyżki
sól
pieprz
masło 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
makaron 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa

Pory oczyszczamy, drobno siekamy. Podduszamy na maśle. Wlewamy wodę (około 2 l). Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę włoszczyznę i całość gotujemy na miękkości. Doprawiamy do smaku i zabielamy zupę śmietaną. Zupę podajemy z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak