Zupa Pomidorowy miszmasz

Zupa Pomidorowy miszmasz

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Niby co pod ręką, to do gara, jednak długo myśleliśmy jakie smaki dodać do pomidorów. Wyszło bardzo smaczne połączenie. Zupa pomidorowy miszmasz.

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • mięso mielone wołowo-wieprzowe

    250 gramów
  • ziemniak

    3 sztuki
  • marchew

    1 sztuka
  • seler korzeniowy

    1 kawałek
  • por

    1 sztuka
  • olej słonecznikowy

    3 łyżki
  • bulion cielęcy

    1 litr
  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • fasola

    1 puszka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obieramy kroimy jak lubimy.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, chwilę szklimy, dodajemy mięso, które smażąc, rozdrabiamy szpatułką.
Wrzucamy warzywa, bez papryki, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Zalewamy gorącym bulionem, wlewamy pomidory z zalewą oraz fasolę i groszek z zalewami.
Gotujemy przez kwadrans, wrzucamy pokrojoną paprykę. Gotujemy pod przykryciem przez 10 min.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

R'n'G Kitchen
W przepisie użyliśmy małej puszki pieczonej fasoli w pomidorach oraz małej puszki groszku konserwowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat