Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Pomidorowy miszmasz

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Niby co pod ręką, to do gara, jednak długo myśleliśmy jakie smaki dodać do pomidorów. Wyszło bardzo smaczne połączenie. Zupa pomidorowy miszmasz.

Składniki:

Składniki:

mięso mielone wołowo-wieprzowe 250 gramów
ziemniak 3 sztuki
marchew 1 sztuka
seler korzeniowy 1 kawałek
por 1 sztuka
olej słonecznikowy 3 łyżki
bulion cielęcy 1 litr
pomidory krojone z puszki 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka
fasola 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka

Porada

W przepisie użyliśmy małej puszki pieczonej fasoli w pomidorach oraz małej puszki groszku konserwowego.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Pomidorowy miszmasz

Warzywa obieramy kroimy jak lubimy.
Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, chwilę szklimy, dodajemy mięso, które smażąc, rozdrabiamy szpatułką.
Wrzucamy warzywa, bez papryki, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Zalewamy gorącym bulionem, wlewamy pomidory z zalewą oraz fasolę i groszek z zalewami.
Gotujemy przez kwadrans, wrzucamy pokrojoną paprykę. Gotujemy pod przykryciem przez 10 min.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak