Zupa pomidorowo-serowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowy

    1,5 l
  • ser biały

    150 gr
  • majeranek

    szczypta
  • bazylia

    szczypta
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • goździki

    2 szt
  • marchewka ugotowana

    w rosole
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżeczki
  • śmietana

    200 ml
  • mąka kukurydziana

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rosół zagotować z goździkami, i goździki wyjąć, dodać zmięty ser i zmiksować blenderem. Pogotować chwilę, dodać majeranek, bazylię i suszoną natkę pietruszki, oraz pokrojoną na plasterki marchewkę. Śmietanę wymieszać z koncentratem i mąką kukurydzianą, dodać do zupy i ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia.
Podawać z makaronem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Natalia/tubisiek 09.12.2012 19:05
ciekawe połączenie, takie nietypowe :)
cooleczka 19.12.2011 13:29
kusi mnie, żeby spróbować - zwłaszcza przez te goździki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat