Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-selerowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron koraliki 20 dag
seler naciowy 2 szklanki
pomidory bez skóry 5 sztuk
sól
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
bulion warzywny 2 l
włoszczyzna 0,5 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-selerowa

Na gotujący się bulion wrzucamy włoszczyznę oraz seler naciowy. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Pomidory miksujemy i dodajemy do zupy. Zaprawiamy mąką i śmietaną, dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak