Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowo-paprykowa z kurczakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300 gram
papryka zielona 1 sztuka
sok pomidorowy 1 litr
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowo-paprykowa z kurczakiem

mięso umyć i oczyścić. pokroić w mniejsze kawałki,cebule posiekać w piórka a paprykę w kostkę.
Całość przełożyć na rozgrzaną patelnie i podsmażyć na łyżce oliwy.
po chwili zalać całość sokiem pomidorowym, dodać liść laurowy i ziele angielskie.
Gotować 20 minut,podawać gorące,można zabielić śmietanką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 28.10.2013 16:00
pyszna zupka
stokrotka 27.10.2013 22:42
super przepis
margaret 27.10.2013 19:19
pysznie wygląda:)
marcia7 27.10.2013 18:47
fajnie urozmaicona pomidorówka
Renataj 27.10.2013 18:30
Zapowiada się bardzo apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak