Zupa pomidorowo- serowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    2 litry
  • przecier pomidorowy

    kilka łyżek
  • serek topiony śmietankowy duży

    1 szt
  • śmietana 30%

    kilka łyżek
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    do smaku
  • sól do smaku

  • pietruszka zielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion zagotować i dodać przecier pomidorowy- pogotować kilka minut.
Mąkę rozprowadzić w śmietanie z kilkoma łyżkami bulionu- zabielić zupę.
Na koniec dodawać po małym kawałku serek- gotować aż się roztopi.
Przyprawić.
Podawać z ugotowanym ryżem lub makaronem i posiekaną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Franciszek 27.07.2015 17:14
Smaczna zupa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat