Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo- serowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 2 litry
przecier pomidorowy kilka łyżek
serek topiony śmietankowy duży 1 szt
śmietana 30% kilka łyżek
mąka pszenna 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
sól do smaku
pietruszka zielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo- serowa

Bulion zagotować i dodać przecier pomidorowy- pogotować kilka minut.
Mąkę rozprowadzić w śmietanie z kilkoma łyżkami bulionu- zabielić zupę.
Na koniec dodawać po małym kawałku serek- gotować aż się roztopi.
Przyprawić.
Podawać z ugotowanym ryżem lub makaronem i posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 27.07.2015 17:14
Smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak