zupa pomidorowo-jarzynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    3 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • marchewka

    2 sztuki
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • suszona natki pietruszki Prymat

    2 łyżeczki
  • przecier pomidorowy

    1 słoiczek
  • woda

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebule obrać pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz obraną i pokrojoną w kostkę marchewkę mieszamy i czekamy aż warzywa zmiękną , dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę cukinie i całość zalewamy wodą .Gotujemy aż wszystko będzie miękkie doprawiamy pieprzem ,papryką i natką pietruszki mieszamy następnie dodajemy przecier i chwile gotujemy. Zupa gotowa.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 26.04.2017 21:41
Pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat