Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-fasolkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

fasola szparagowa 300 g
fasola Jaś pół szklanki
przecier pomidorowy 2 łyżki
marchewka 3 szt
ząbki czosnku 2 szt
ziemniaki 3 szt
ryż ugotowany 80 g
pomidory 4 szt
śmietana 18 proc 3 łyżki
mąka 3 łyżki
natka pietruszki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku
cząber
sos chili 1 łyżka
seler kawałek

Kluseczki lane

jajko 2 szt
sól do smaku
mąka pszenna 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-fasolkowa

Kroki postępowania

1
Do miski przesypuję fasolkę jaś i obraną fasolkę szparagową, dokładnie myję i odcedzam.
Krok 1 - Zupa pomidorowo-fasolkowa foto
2
Marchewkę, seler i ziemniaki kroję w kostkę.
Krok 2 - Zupa pomidorowo-fasolkowa foto
3
Do dużego garnka wsypuję fasolki i warzywa pokrojone w kostkę, dodaję dwa ząbki czosnku, cząber, pieprz, pokrojoną natkę pietruszki i sól, zalewam wodą i gotuję na małym ogniu.
Krok 3 - Zupa pomidorowo-fasolkowa foto
4
Pomidory oparzam wrzątkiem , obieram ze skórki i kroje w kawałki a następnie dodaję do zupy, mieszając razem z koncentratem, zupę dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Zupa pomidorowo-fasolkowa foto
5
Do miseczki wbijam całe jajka, dodaje szczyptę soli i mąkę, mieszam gęste ciasto na lane kluseczki, po czym wlewam strumykiem do gotującej się zupy.
Krok 5 - Zupa pomidorowo-fasolkowa foto
6
Na koniec po kluseczkach dodaję wymieszą śmietanę z mąką i ugotowany ryż. Zupę doprawiam jeszcze pieprzem, solą i sosem chili.
Krok 6 - Zupa pomidorowo-fasolkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jumper123 25.08.2015 16:08
ciekawa zupa chętnie wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak