Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo bazyliowa

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zimnej wody 1 l
skrzydełka z kurczaka 3
duża marchewka 1
średni korzeń pietruszki 1
koncentratu pomidorowego 100 g
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
zioła włoskie do smaku
DODATKOWO:
z czosnkiem
paluszki chlebowe włoskie, grissini
seler mały kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo bazyliowa

Skrzydełka umyć a warzywa obrać i także umyć. Wodę wlać do garnka, włożyć skrzydełka i zagotować. Dodać warzywa i gotować na małym ogniu prawie do miękkości. Następnie do drugiego garnka przełożyć warzywa i skrzydełka i przelać wywar przez sitko. Dodać koncentrat i przyprawy a bazylię rozetrzeć w dłoniach i także wsypać do zupy. Zupe dokładnie wymieszać aż koncentrat się rozpuści. Dalej gotować aż warzywa będą miękkie. Za pomocą blendera zmiksować wszystkie warzywa w zupie. ewentualnie doprawić jeszcze do smaku. Gotową zupę nalewać na talerze i podawać z paluszkami chlebowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 08.05.2013 21:13
moja ulubiona zupka :)
lawenda 08.05.2013 14:34
wyglada pyszniie
jasiek 08.05.2013 12:21
znakomite paluszki
IZABELA29 08.05.2013 11:58
leciutka zupka z świetnym aromatem bazylii
SylwiaMagdaSabin 08.05.2013 11:26
świetna zupa
Janina 08.05.2013 11:19
Lubię pomidorową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak