Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Pomidorowa ze świderkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy
por
Liść laurowy suszony Prymat
makaron świderek
sok pomidorowy 1 litr
koncentrat pomidorowy 1 mały
cukier kryształ
pieprz
nac pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Pomidorowa ze świderkami

WYKONANIE:

Skrzydełka oczyścić, umyć, zagotować, odszumować, dodać włoszczyznę, ziele

i liść bobkowy, kostkę rosołową i gotować. Ugotować makaron osobno. Dodać

do zupy, wlać sok pomidorowy i koncentrat. Doprawić do smaku.


Posypać natka pietruszki i pokrojoną marchewką. Można zabielić śmietaną jak ktoś lubi.



SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 27.11.2013 22:51
najlepsza pomidorowa:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak