Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z żeberkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncetrat pomidorowy 80 g
ryż biały 1/2 szklanki
marchewka 2
żeberka wieprzowe 30 dag
cebula 1
Bazylia suszona Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z żeberkami

Żeberka wieprzowe zalewam wodą. Zagotowuję i zbieram szum. Wrzucam kostki rosołowe, cebulę oraz pokrojoną marchewkę. Gotuję około 10 minut. Wtedy wsypuję ryż biały i dodaję koncentrat pomidorowy. Mieszam i gotuję, aż ryż będzie miękki - około 10-15 minut. Pod koniec wsypuję bazylię. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 07.08.2013 07:18
bardzo dobra zupka:-)
Vanilla
Vanilla 19.01.2013 12:36
najlepsza
marcia7 19.01.2013 12:26
zawsze robiłam na kurce
gosia56 19.01.2013 12:12
super
IwonaKa 19.01.2013 11:59
smaczna zupka,tez dodaję bazylię,świeży pomidorek podnosi smak dodany do zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak