Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z soczewicą czerwoną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szklanka
rosół 1-,5-2 litry
sok pomidorowy 300 ml
koncentrat pomidorowy 90 gr
sól do smaku
pieprz
cukier 1-2 łyżeczki
serek topiony 10 dkg
koperek

Porada

Oczywiście dla męża musiał być dodatkowo makaron wtedy zupa jest bardziej syta a mąż zadowolony.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z soczewicą czerwoną

Do garnka wlewamy przygotowany rosół doprawiamy zagotowujemy .
Do rosołu wlewamy najlepiej domowy sok pomidorowy i dodajemy koncentrat pomidorowy zagotowujemy.
Do zupy dodajemy ugotowaną odsączoną soczewicę.
Zupę miksujemy
Serek topiony kroimy w kostkę do garnuszka wlewamy chochlę zupy dodajemy serek stawiamy na kuchence podgrzewamy i mieszamy aż serek się rozpuści.
Rozpuszczony serek wlewamy do zupy dodajemy koperek mieszamy.
i chwilę całość podgrzewamy.
POLECAM!!!!Na sitku płuczemy soczewicę i gotujemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 17.01.2016 23:50
wspaniały przepis !!! zabieram do swojej księgi :-)
gusia1000 17.01.2016 22:40
Dobra zupa.
justynkag 17.01.2016 12:46
Smacznie i zdrowo. Bardzo fajny przepis
w mojej kuchni 16.01.2016 15:53
moje smaki w tej zupie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak