Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z serkiem topionym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porcja rosołowa 1
marchewka 1-2 sztuki
kostka rosołowa 3 sztuki
woda 6 szklanek
koncentrat pomidorowy 200 gram
serek topiony 100 gram
mąka 1,5 łyżki
makaron świderki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z serkiem topionym

Porcję rosołową płuczemy, przekładamy do garnka i zalewamy wodą (6szklanek). Dodajemy obraną marchewkę i kostki rosołowe. Gotujemy do czasu, aż mięso na porcji rosołowej będzie miękkie, wyciągamy. Do wywaru dodajemy koncentrat pomidorowy i serek topiony. Gotujemy do momentu, aż serek topiony rozpuści się, po czym dodajemy mąkę rozrobioną w 100 ml wody. Całość doprowadzamy do wrzenia. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Porcję makaronu wykładamy na talerz i wlewamy zupę. (Do zupy można również dodać obrane z porcji rosołowej mięso)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 02.10.2013 23:46
wspaniała zupa:-)
Mniam 26.09.2013 10:25
Smaczna zupka.
fotoviderek 23.09.2013 08:24
Pyszna zupa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak