Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem - na kurzych łapkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łapki kurze 1 kg
pomidory w puszce 2 puszki
przecier pomidorowy 1/2 litra
Kucharek do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
ryż 2 woreczki
kozieradka mielona do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem - na kurzych łapkach

Z łapek kurzych ugotować wywar i odcedzić.
Do wywaru dodać jarzynkę, suszony lubczyk oraz ryż - gotować do miękkości ryżu.
Dodać przesiekane pomidory z puszki razem z zalewą oraz przecier pomidorowy - doprawić do smaku cukrem, czosnkiem i kozieradką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 17.08.2012 20:26
ojej nie robie na pazurach :/
Emilia21 03.08.2012 10:41
mmm
Emilia21 03.08.2012 10:41
mmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak