Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

zupa pomidorowa z ryżem

5.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka warzywna
750 gram
puszka pomidorów bez skóry
1 puszka
przecier pomidorowy
1 sztuka
ryż
0,5 woreczka
śmietana mala
1 sztuka
mąka
2 łyżki
bulion
1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa z ryżem

Do dużego garnka około 5 litrów wkładamy mieszankę warzywną, zalewamy wodą i gotujemy. Gdy zacznie wrzeć dodajemy kostkę bulionową. Po chwili dodajemy przecier pomidorowy a nastepnie ryż. Gdy ryż urośnie i się ugotuje to dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy do smaku. W szklance rozrabiamy śmietane z mąka i dodajemy zimną wodę- mieszamy montewką i wlewamy do zupy. Gotujemy jeszcze chwilkę i gotowe. Im więcej damy śmietany tym zupa będzie bardziej kremowa

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogumiła3 17.09.2010 20:49
super
Kate131 04.09.2010 08:01
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak