Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory pół kg
skrzydełka kurczaka pół kg
woda zimna 3 litry
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy
por
natka pietruszki
ryż 6 łyżek
śmietana 30%
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
lubczyk świeży
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżem

Skrzydełka umyłam, wrzuciłam do garnka, zalałam wodą. Po zagotowaniu sciągnęłam szumowinę i na małym ogniu dalej gotowałam. Dodałam ziele angielskie i listki laurowe.
Warzywa umyłam, obrałam i dodałam do wywaru wraz z gałązką lubczyku. Chwilę gotowałam, około 15 minut. Dodałam ryż i gotowałam dotąd aż będzie miękki, następnie sparzone pomidory obrałam ze skórki, zmiksowałam i dodałam do zupy.
Doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Dodałam trochę smietany 30% i pokrojoną natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.07.2016 10:35
lubimy pomidorową :-)
RenataZ-et 12.07.2016 09:42
bardzo smaczna zupka!
KORAL 12.07.2016 09:34
Świetna , dobrze doprawiona :)
MAR3STA 11.07.2016 20:42
Pyszna zupka
Bernadeta1 11.07.2016 20:28
lubię taką zupkę
bertpvd 11.07.2016 18:47
uwielbiam pomidorową w takim wydaniu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak