Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z porem i miętą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości schabowe 700 g
marchew 1-2 szt
pietruszka 1 szt
por (biała część) 1 szt
sól i pieprz
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
makaron do podania - dowolny
mięta świeża siekana 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z porem i miętą

Kroki postępowania

1
Kości wkładamy do garnka, zalewamy około 2-2,5 l wody i gotujemy wywar, solimy. Ściągamy szumowinę.
Krok 1 - Zupa pomidorowa z porem i miętą  foto
2
Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, pora kroimy w plasterki lub pół plastry. Warzywa dodajemy do wywaru i gotujemy przez 15 minut.
Krok 2 - Zupa pomidorowa z porem i miętą  foto
3
Dodajemy koncentrat pomidorowy.
Krok 3 - Zupa pomidorowa z porem i miętą  foto
4
Doprawiamy do smaku pieprzem i solą – zagotowujemy.
Krok 4 - Zupa pomidorowa z porem i miętą  foto
5
Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Przekładamy makaron do miseczek.
Krok 5 - Zupa pomidorowa z porem i miętą  foto
6
Makaron zalewamy gorącą zupą i posypujemy miętą.
Krok 6 - Zupa pomidorowa z porem i miętą  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anilewe13
anilewe13 19.02.2015 16:21
jeszcze takiej zupki to nie jadłam
pestka 19.02.2015 15:21
bardzo smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak