Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z pokruszonym tagliatelle i natką pietruszki

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 190 g
makaron tagliatelle 3 gniazda
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
natka pietruszki 3 gałązki
rosół warzywny 850 z mięsem

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z pokruszonym tagliatelle i natką pietruszki

Bulion zagotowujemy i dodajemy koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy.

Dodajemy zioła prowansalskie, pieprz ziołowy i słodką paprykę.

Chwilę gotujemy, a następnie wrzucamy pokruszone tagliatelle.

Całość gotujemy około 7 minut do miękkości makaronu.

Doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy wraz z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 01.02.2014 11:32
pyszna zupka :)
magduś83 29.01.2014 22:57
oj chyba jutro będzie na obiadek :)
mitek111 29.01.2014 20:05
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak