Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z orzechami na żółtkach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1 1/2 litra
pomidory 1 kg
cebula biała 2 szt
olej 2 łyżki
żółtko jajek 2 szt.
orzechy włoskie 5 dag
natka pietruszki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z orzechami na żółtkach

Wykonanie:
Cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na oleju, dodać rozdrobnione pomidory i dusić do miękkości. Całość połączyć z wywarem warzywnym i chwilę podgotować. Orzechy posiekać, połączyć z zupą dodać żółtka, natkę pietruszki, doprawić do smaku i podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 31.05.2014 16:24
ciekawy pomysł
Krystyna32 31.05.2014 11:55
pyszna zupka
ice cubes 31.05.2014 07:29
takiej nigdy nie jadłem
Róża1 30.05.2014 21:50
też jeszcze takiej nie jadłam :-) , ale wyśmienity pomysł !!!
asiczekz 30.05.2014 20:51
z orzechami jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak