Zupa Pomidorowa z Mozzarellą

Zupa Pomidorowa z Mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwa

    3 łyżki
  • pomidory w puszce

    2 puszki
  • śmietany 22%

    200 ml
  • opakowanie mini mozzarelli

    1 szt
  • rosół warzywny

    1 szt
  • cebula

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa Pomidorowa z Mozzarellą

1. Rozpuść bulionetkę Bulion wołowy w litrze wody. Podsmaż obraną cebulę z czosnkiem na oliwie, zalej całość pomidorami z puszki i duś pod przykryciem około 3 minut. Dodaj bulion, a następnie rozdrobnij zupę za pomocą miksera, całość gotuj jeszcze około 10 minut.

2. Dodaj na koniec śmietanę i dopraw całość cukrem i pieprzem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

szajba2 23.12.2011 13:29
nie dla mnie
Barbara55 21.11.2011 14:25
lubię
kielcok1 12.10.2011 16:45
może być

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat