Zupa pomidorowa z makaronem

Zupa pomidorowa z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/3 sztuki
  • przecier pomidorowy

    1/2 słoika
  • sól, pieprz

    do smaku
  • cebula

    1/3 sztuki
  • śmietana

    kilka łyzek
  • zielona pietruszka

    1 łyżka
  • ziele angielskie

    2-3 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1-2 sztuki
  • indyk

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Zupa pomidorowa z makaronem

Mięso oraz warzywa i przyprawy zalać zimną wodą. Gotować na małym ogniu około 1/2 godziny. Dodać przecier pomidorowy, ewentualnie kilka łyżek sosu pomidorowego. Zagotować. Doprawić śmietaną. Podawać z makaronem, posypaną zieloną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Margo1 30.04.2013 20:05
moja ulubiona
bernadetta2 16.03.2011 08:21
ciekawa
MAR3STA 27.11.2010 23:38
super pomidorówka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat