Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z kiełbasą i ziemniakami

Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Koniec nudy, choć schemat „po niedzielnym rosole, pomidorówka w poniedziałek” bardzo nam się podoba. Polacy przez dziesiątki lat stosują metodę, teraz „odkrytą” Zero Waste. Brawo My :P

Składniki:

Składniki:

rosół drobiowy 1.5 litra
marchewki 4 sztuki
ziemniak 400 gramów
kiełbasa śląska 4 sztuki
masło 82% 1 łyżka
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 90 gramów
Papryka węgierska słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Porada

W przepisie użyliśmy ugotowane w rosole marchewki.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z kiełbasą i ziemniakami

Rosół został. Zwykły, drobiowy. Marchewki również zostały.

Kiełbasę kroimy w talarki, ziemniaki w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Zalewamy rosołem, gotujemy 15 minut, dodajemy zasmażkę pomidorową.

Na patelni roztapiamy masło, dodajemy koncentrat pomidorowy, paprykę oraz mąkę.

Smażymy przez chwilę, rozrabiamy w chochli rosołu, dodajemy do całości, przekładamy pokrojone marchewki.

Zagotowujemy.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak