Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z kaszą pęczak i soczewicą
Zupę podajemy z suszonymi pomidorami, oraz posiekaną natką pietruszki, można podać ze śmietaną lub jeść bez śmietany
woda | 2,5 l |
ćwiartki z kurczaka | 1 szt. |
włoszczyzna | 1 |
seler naciowy | 3 łodygi |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
Ziele angielskie całe Prymat | 5 szt. |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 szt. |
Liść lubczyku suszony Prymat | 1 łyżka |
cebula | |
przecier pomidorowy | 400 ml |
cukier | 1 szczypta |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
soczewica czerwona | 4 łyżki |
kasza pęczak | 2/3 szklanki |
pomidory suszone Smak | 5 szt. |
natka pietruszki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: