Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ginem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sok pomidorowy 1 szklanka
Ziele angielskie całe Prymat 5 kulek
Owoc jałowca cały Prymat 3 kulki
gin 5 łyżek
śmietana 2-3 łyżki
grzanki 200 g
Liść lubczyku suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ginem

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i umieścić w garnku – zalać 2,5 litrami wody i gotować. Dodać oskrobaną marchewkę i pietruszkę (najlepiej w całości lub przekrojoną na połówki). Wrzucić ziele angielskie i kulki jałowca. Gotować do miękkości warzyw i mięsa.
Krok 1 - Zupa pomidorowa z ginem foto
2
Następnie wyjąć mięso oraz przyprawy i dodać puszkę pomidorów i szklankę soku pomidorowego. Doprawić, dołożyć gałązkę lubczyku i pokrojony ząbek czosnku. Gotować ok. 10 minut a potem zmiksować całą zupę razem z warzywami, pomidorami, lubczykiem na gładki krem. Dosolić i popieprzyć jeśli trzeba.
Krok 2 - Zupa pomidorowa z ginem foto
3
Wlać gin, zagotować i tuż po zagotowaniu zgasić. Podawać od razu razem z grzankami i jeśli ktoś lubi z kleksem z kwaśnej śmietany.
Krok 3 - Zupa pomidorowa z ginem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 21.04.2016 19:12
pysznie doprawiona zupka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak