Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z domowego przecieru z brązowym ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 1 litr
marchew 2 duże
pietruszka 1 duża
seler 1/2 małego
cebula 1 mała
bulion drobiowy 1 szklanka
ryż brązowy 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z domowego przecieru z brązowym ryżem

Prawdziwa zupa pomidorowa z domowego przecieru (wcześniej w innym poście dodałam przepis na mój przecier):
Przecier w skrócie:
1. Sparzone wrzątkiem pomidory z wykrojonymi gniazdami kroimy i gotujemy 15 min. w garnku.
2. Przyprawiamy majerankiem, solą, pieprzem, ostrą papryką i słodką papryką i posiekanym czosnkiem.
3. Blendujemy wszystko na jednolitą masę.
4. Przelewamy przez sito do innego garnka i zagotowujemy.
5. Przekładać do wyparzonych słoików.
Przecier do zupy może być rzadki.

ZUPA:
W garnku podsmażamy posiekaną cebulkę. Dodajemy obrane, umyte i pokrojone w kostkę warzywa.
Dodajemy bulion.
Gotowy przecier wlewamy do garnka na zupę do warzyw.
Ryż brązowy gotujemy al dente wg. przepisu z opakowania w osobnym garnku.
Zupy nie trzeba przyprawiać, ze względu na aromatyczny przecier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 09.02.2017 16:47
same pyszności
Krzysztof15 09.02.2017 14:04
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak