Zupa pomidorowa z domowego przecieru z brązowym ryżem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecier pomidorowy

    1 litr
  • marchew

    2 duże
  • pietruszka

    1 duża
  • seler

    1/2 małego
  • cebula

    1 mała
  • bulion drobiowy

    1 szklanka
  • ryż brązowy

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Prawdziwa zupa pomidorowa z domowego przecieru (wcześniej w innym poście dodałam przepis na mój przecier):
Przecier w skrócie:
1. Sparzone wrzątkiem pomidory z wykrojonymi gniazdami kroimy i gotujemy 15 min. w garnku.
2. Przyprawiamy majerankiem, solą, pieprzem, ostrą papryką i słodką papryką i posiekanym czosnkiem.
3. Blendujemy wszystko na jednolitą masę.
4. Przelewamy przez sito do innego garnka i zagotowujemy.
5. Przekładać do wyparzonych słoików.
Przecier do zupy może być rzadki.

ZUPA:
W garnku podsmażamy posiekaną cebulkę. Dodajemy obrane, umyte i pokrojone w kostkę warzywa.
Dodajemy bulion.
Gotowy przecier wlewamy do garnka na zupę do warzyw.
Ryż brązowy gotujemy al dente wg. przepisu z opakowania w osobnym garnku.
Zupy nie trzeba przyprawiać, ze względu na aromatyczny przecier.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 09.02.2017 16:47
same pyszności
Krzysztof15 09.02.2017 14:04
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat