Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z cieciorką

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 3 l
marchewki 2 szt
ziemniaki 2 szt
selera naciowego 1 łodyga
pietruszka 1/2 szt
przecier pomidorowy 1 szkl
ciecierzyca 1 szkl
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
natka pietruszki
śmietana 18 proc

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z cieciorką

Marchewkę, ziemniaki i pietruszkę pokroić w kostkę. Obsmażyć na patelni z minimalnej ilością tłuszczu. Przełożyć do garnka i wlać bulion lub rosół. Dodać pokrojony seler naciowy. Kiedy warzywa będą miękkie wlać przecier pomidorowy i wsypać ugotowaną cieciorkę. Przyprawić i chwilę pogotować. Na końcu można zupę podbić śmietanką. Dorzucić posiekaną świeżą natkę pietruszki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 23.06.2015 08:10
Lubię taką zupkę :)
gosia56 22.06.2015 19:43
Pyszna zupka;)
ewelinapac 22.06.2015 18:50
fajna zupka
Sroczka 22.06.2015 15:59
Pyszna zupa, zjadłabym troszkę.
as28 22.06.2015 15:24
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak