Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ciecierzycą i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory krojone z puszki
bulion warzywny 750 ml
pieczarki 100 g
ciecierzyca 1 puszka
por (biała część)
marchewki 2 szt
pietruszka
seler korzeniowy mały
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
cukier
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ciecierzycą i pieczarkami

Pietruszkę i seler obieramy i kroimy w drobną kostkę ,por w talarki. Marchew obieramy ,kroimy w talarki. Warzywa zalewamy bulionem ,dodajemy pomidory wraz z zalewą ,koncentrat pomidorowy ,pokrojone w talarki pieczarki. Gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec gotowania dodajemy osączoną ciecierzycę ,gotujemy jeszcze 10 min. Do smaku doprawiamy cukrem ,solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 16.02.2015 15:13
Uwielbiam pomidorową w każdej postaci. Pycha! :)
Agnieszka-87-25 16.02.2015 14:52
bardzo apetyczna
erym 16.02.2015 14:00
pieknie sie prezentuje, dodanie grzybow to swietny pomysl...
dollce 16.02.2015 13:36
Pyszna propozycja
miodunka 16.02.2015 13:05
Musi być pyszna
Stenka 16.02.2015 12:27
smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak