Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z chlebem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół 1 litr
przecier pomidorowy 85 gram
śmietana 30% 1 słoik
mąka pszenna 2-3 łyżki
chleb 1 kromka
makaron świderki 400 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z chlebem

Garnek z rosołem postawiłam na gazie aby się ponownie ugotował. Do osobnego garnka wlałam wodę i osoliłam. Gdy zaczęła wrzeć,wrzuciłam makaron. Gotowałam na wolnym ogniu do miękkości.Odcedziłam i wyłożyłam porcję na miseczkę. Gdy rosół zaczął wrzeć,dodałam koncentrat pomidorowy a następnie mieszankę śmietany połączonej z mąką pszenną.Wymieszałam.Podgrzałam. Taką pomidorową wlałam na miseczkę z makaronem i wdrobiłam kromkę chleba. Szybko ,tanio i sytnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 20.09.2012 18:22
taka inna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak